INFOGRAFIC Pericolele dintr-un pahar cu lapte

5

Deși ni se alimentează ideea că este extrem de sănătos să bem lapte, s-ar părea că lucrurile nu stau 100% așa. Nu doar pentru că laptele are la fel de multe calorii ca și sucurile acidulate și la fel de multe grăsimi saturate ca și cartofii prăjiți, elemente care favorizează diabetul de tip 1. Ci și pentru că, majoritatea oamenilor fiind intoleranți la lactoză, laptele din comerț este puternic modificat. Pentru a nu pune la socoteală hormonii de creștere injectați în vacile care produc laptele.

Sursa: Learnstuff

Foto: Wallpaperscraft.com

 

 


5 comentarii

  1. si uite asa a mai facut unul copy paste dupa o chestie din America si noi ar trebui sa il credem. Asteptam infograficul cu cat de sanatosi sunt hamburgerii

  2. But still… te pune pe ganduri… Vacile de acum mananca la fel de sanatos ca pe vremuri? Iarba e la fel sau e stropita? Sunt vacile injectate cu hormoni de crestere sau nu? Food for thought, cel putin.

  3. spune in articol ca laptele are la fel de multe calorii precum sucul. da, este adevarat (100 ml din fiecare au 40-45 calorii). doar ca nu am auzit pe cineva sa bea 0.5 l de lapte la o masa, dar stiu multi ce beau cantitatea astea de sucuri dintr-o data. sunt sceptica in privinta acestui articol.

  4. deci carne nu, gluten (adica cereale) nu, paine nu, lapte nu – si atunci proteine de unde? mancam numai fasole toti? pe bune?! Secretul sta in echilibru si diversificare!

  5. asa cum in scoli nu se face educatie sexuala (din diverse motive, pornind de la inapoierea culturala a dascalilor si terminand cu lipsa totala de interes din partea atat a celor incriminati mai devreme cat si a beneficiarilor), tot asa nu suntem educati, nici in mediul public, nici in cel familial, cu privire la comportamentul sanatos alimentar (si multe altele). trebuie sa mananci variat, in cantitati mici dar suficiente, tinand seama de tipul activitatii desfasurate, de varsta, sex si alte conditii speciale. produsele lactate sunt necesare, pentru pastrarea unor tipuri de flora digestiva, datorita aportului crescut de calciu, proteina samd. sigur, fiecare va prefera altceva, in functie de ce-i “merge” si de ce-i place, de la iaurturi la branzeturi fermentate. daca evitati abuzul, e ok.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger