Înflorirea unei orhidee, pasiunea unui fotograf

0

Un fotograf amator din Scoţia a reuşit să surprindă momentul înfloririi unei orhidee (specia Neomoorea irrorata) pe cameră. În filmuleţul pe care îl puteţi vedea pe site-ul BBC – aici – se observă fiecare detaliu al acestui preţios eveniment, apreciat de cultivatorii de orhidee din întreaga lume.

 

 

Don Dennis este pasionat de orhidee şi a reuşit să înregistreze procesul înfloririi realizând 9.211 fotografii timp de 33 de zile şi 30 de minute, prin tehnica time-lapse. El a programat camera să facă o fotografie la fiecare cinci minute; dar, pentru a nu pierde momente preţioase şi a crea, în final, filmul înfloririi, fotograful a verificat de câteva ori pe zi aparatul şi a fost nevoit să schimbe cardul de memorie la fiecare 999 de cadre.

Studioul în care a fost fotografiat procesul a fost amenajat cu lumini artificiale şi un fundal potrivit pentru a evidenţia mişcările florii, chiar într-una din camerele locuinţei artistului amator. „Nu sunt un profesionist în ceea ce înseamnă time-lapse, pentru mine este un hobby”, a mărturisit autorul filmului. El speră ca efortul său să îi încurajeze şi pe alţi crescători de orhidee să îşi filmeze florile, viaţa acestora, momente precum înflorirea, atât pentru amintirile care se păstrează astfel, cât şi pentru a oferi publicului asemenea imagini unice.

 

Sursa şi foto: BBC Nature

 

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger