Inelul care ne arde pentru aducere aminte

0

Dacă staţi prost cu memoria şi uitaţi mereu de aniversări sau alte date importante, cum ar fi, spre exemplu, termenul limită de plată a impozitului sau data căsătoriei, poate vreţi să încercaţi noul gadget pentru aducere aminte: inelul care arde pielea. Nu de tot, dar suficient cât să vă atragă atenţia că urmează o dată importantă.

 

 

Desigur, telefoanele inteligente ale anului 2013 sunt foarte bune când vine vorba de a semnaliza zilele de naştere ale tuturor prietenilor sau alte evenimente; dar dacă, totuşi, nu sunteţi conectaţi la reţele sociale şi nu v-aţi pus toată viaţa pe internet, este posibil ca smartphone-ul să fie inutil. Astfel că era nevoie de inventarea unui nou gadget, care, iată, combină estetica unei bijuterii cu utilitatea tehnologiei miniaturale.

Inelul, botezat „Remember Ring”, nu face nici „bip”, nici nu bâzâie ca să vă amintească o dată importantă, ci arde puţin degetul. Se bazează pe tehnologia cunoscută sub numele „hot spot”, care face ca mecanismul de funcţionare să se declanşeze cu 24 de ore înainte de acea dată specială pe care este nevoie să o amintească. Inelul se încălzeşte până la temperatura de 48 de grade Celsius, stă aşa timp de 10 secunde şi asta se repetă din oră în oră, până la momentul evenimentului. Temperatura de 48 de grade este suficient de mare pentru a fi resimţită de piele şi a cauza o senzaţie neplăcută, dar nu provoacă niciun rău epidermei.

Inelul este alimentat cu energie produsă, de fapt, de căldura mâinii care îl poartă (căldura transformată în energie cu ajutorul unui dispozitiv special). Astfel, fiind purtat în permanenţă, nu rămâne fără energie şi îşi poate duce scopul la împlinire. Totodată, este impermeabil şi rezistent la impact şi şocuri. Pentru că este şi o bijuterie,  poate fi găsit în şapte stiluri diferite de design, făcut din aur alb sau galben sau din aliaj între cele două tipuri de aur. Un astfel de inel costă 760 de dolari. Deocamdată, este la nivel de concept, dar doritorii pot face o pre-comandă, dacă ştiu că stau prost cu memoria şi consideră că un astfel de inel le-ar fi de folos.

 

Sursa şi foto: Geek


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger