Inegalitatea economică, cel mai mare pericol al anului

1

Ce rele ne-ar mai putea cădea în cap în 2013? Dezastre climatice, o criză a resurselor de apă, arme de distrugere în masă, fanatism religios, atacuri cibernetice – și cel mai probabil și mai grav, inegalitatea economică.

myphoto

 

The World Economic Forum a publicat un raport capabil să ne ridice părul de pe brațe – 1000 de experți în industrie, guvernămînt, academice și societate civilă au estimat cele mai mari riscuri globale pentru viitorul apropiat.

Dezechilibrele fiscale cronice sunt pe locul doi, pe locul trei e creșterea emisiilor de gaze și efectul de seră, criza resurselor de apă și îmbătrînirea populației (și administrarea proastă a acestei probleme) sunt pe locurile următoare.

Pe primul loc, al doilea an la rînd, e considerată creșterea inegalității. Prăpastia dintre săraci și bogați e din ce în ce mai mare și efectele acesteia sunt dezastruoase atît pe termen scurt cît și pe termen lung.

Dacă pînă în 2008 puteam crede într-un fel de normalitate economică și a pieței, a devenit evident că problema numărul unu a lumii e sistemul însuși.

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger