Industria reciclarii poate crea 50.000 de locuri de munca in Anglia

1

Obiectivul Marii Britanii de a spori cantitatea de deseuri reciclate poate avea un efect benefic si asupra pietei muncii. Un studiu publicat de organizatia Friends of the Earth arata ca este prin reciclare se creaza de zece ori mai multe joburi decat daca deseurile ar fi depozitate sau incinerate.

Numai prin reciclarea a 70 la suta din deseurile colectate la nivel local s-ar crea 51.400 noi locuri de munca, arata studiul, citat de The Guardian. Iar alte 18.800 de joburi ar aparea daca deseurile comerciale si cele rezultate din activitatea industriala ar fi reciclate in acelasi procent.

Locurile de munca ar fi pentru colectarea, sortarea, reprocesarea deseurilor ca si in activitatile conexe, precum transportul sau administratie.

In 2008, in Marea Britanie s-a reciclat doar circa 37 la suta din deseurile stranse de municipalitate, insa acest procent va trebui sa creasca la pana 50 la suta pana in 2020, fiind un obiectiv asumat la nivelul UE.

“Reciclarea este o activitate benefica atat pentru mediul inconjurator, cat si pentru industrie. Se pot salva astfel resurse pretioase si, in plus, s-ar crea noi locuri de munca”, spune Julian Kirby de la organizatia Friends of the Earth.

Tags:Un comentariu

  1. nistor sorin daniel on

    ar fi o ideie geniala pe noi ne-ar interesa oferta pt ca vom avea de reciclat pana la pensie an conditia an care noi avem 25 ani.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger