Industria gazelor de șist a exagerat numărul joburilor pe care le-ar crea

0

Declarațiile companiilor care exploatează gazele de șist și realitatea sunt total diferite, arată un raport al Multi-State Shale Research Collaborative, o organizație care studiază dezvoltarea economică, trendurile privind angajările și impactul asupra comunității asociate cu facturarea hidraulică în New York, Ohio, Pennsylvania, Virginia și West Virginia.

 

deack

 

“Susținătorii industriei au exagerat impactul asupra locurilor de muncă cu scopul de a minimiza sau a evita de tot taxele, reglementările și chiar evaluarea atentă a fracturării hidraulice”, spune Frank Mauro, unul dintre autorii raportului. De exemplu, studiul contestă faptul că pentru fiecare sondă din Pennsylvania Marcellus Shale vor fi angajați 31 de oameni.

Între 2005 și 2012, mai puțin de patru locuri de muncă direct relaționate de exploatarea gazelor de șist au fost create pentru fiecare sondă nouă, mult mai puțin decât estimarea de 31 de joburi făcută de studiile finanțate de companii, arată cercetarea.

La nivel de regiune, doar unul din 795 de joburi este în domeniul exploatării gazelor de șist. Prin comparație, un job din șase este în domeniul sănătății sau educației.

De asemenea, raportul arată că și numărul joburilor indirecte, în industriile din lanțul de furnizare, precum și al joburilor induse, create prin cheltuirea veniturilor provenite din exploatarea gazelor de șist, sunt exagerate.

Sursa: grist.org

 

Citiți și:

VIDEO Primul documentar din România despre gazele de șist

Lupta continuă la Moșna – voluntarii sunt așteptați din nou în acest weekend să-l susțină pe Willy Schuster


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger