Indonezia vrea închisori străjuite de crocodili pentru traficanţii de droguri

0

Agenţia antidrog din Indonezia a propus construirea unei închisori pe o insulă străjuită de crocodili în care să-i închidă pe traficanţii de droguri condamnaţi la moarte, o idee inspirată, aparent, de un film din sera James Bond, Live and Let Die, scrie The Guardian. Propunerea a venit din partea directorului agenţiei, Budi Waseso, care vrea să viziteze părţi ale arhipelagului în căutare de reptile-străjeri. “Vom plasa cât de mulţi crocodili cu putinţă”, a spus el pentru publicaţia locală Tempo. “Voi căuta cele mai feroce tipuri de crocodili”.

Waseso crede că reptilele ar face o treabă mai bună decât oamenii în a-i împiedica pe traficanţi să evadeze, şi asta pentru că nu pot fi mituiţi. “Nu-i poţi convinge (pe crocodili) să-i lase pe deţinuţi să fugă”. El se bizuie pe faptul că prizonierii nu vor avea aceleaşi abilităţi fizice ca Roger Moore în filmul Live and Let Die, în care reuşeşte să fugă de pe o insulă folosind crocodili pe post de trepte. Purtătorul de cuvânt al agenţiei antidrog a spus că închisoarea va găzdui doar traficanţi de droguri, pentru a preveni amestecarea lor cu alţi deţinuţi ce pot fi recrutaţi în grupuri infracţionale. Planul se află deocamdată în fază incipientă; nu s-au stabilit încă nici locul şi nici capacitatea închisorii, dar există discuţii cu ministerul justiţiei pentru materializarea lui.

Indonezia are deja unele dintre cele mai dure pedepse din lume împotriva narcoticelor, printre care se numără împuşcarea traficanţilor de droguri de către plutoane de execuţie. Ţara a stârnit o controversă internaţională în aprilie anul acesta, când au fost executaţi şapte deţinuţi străini acuzaţi de infracţiuni cu droguri. Preşedintele indonezian Joko Widodo insistă în continuare că traficanţii trebuie ucişi, din moment ce ţara se confruntă cu o situaţie de “urgenţă naţională” din cauza creşterii consumului de droguri. În ciuda legilor aspre, sistemul corupt al închisorilor indoneziene e plin de consum de narcotice, oficialii fiind adesea arestaţi.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger