Indonezia are cea mai mare rată de defrișare din lume

0

Pădurile din Indonezia dispar mai repede ca în orice țară din lume, mai repede chiar decât în Brazilia, stat care deținea acest record până acum. Un nou studiu aduce dovezi că Indonezia are cea mai mare rată de defrișare la nivel mondial.

 

10706225784_03780be84b_z

 

Cercetătorii de la Universitatea din Maryland au descoperit că Indonezia a pierdut peste 6 milioane de hectare de pădure între 2000 și 2012. În ciuda încercărilor guvernului de a interzice tăierile în toată țara, rata de defrișare a continuat să crească în ultimii ani. În ultimul an al studiului, Indonezia a pierdut 840.000 de hectare de pădure, iar Brazilia a pierdut în 2012 460.000 de hectare de pădure.

Yuyun Indradi, activist în cadrul Greenpeace Asia de sud-est, spune că studiul trebuie să fie un semnal de alarmă pentru guvern care trebuie să ia măsuri pentru a proteja animalele sălbatice și a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. “Deși a fost un pas salutat, e clar că moratoriul pe păduri nu a funcționat. Aplicarea legii e slabă și se taie chiar și din parcurile naționale”, a spus acesta.

Subiectul va fi o temă de discuție pentru dezbaterile electorale de dinaintea alegerilor prezidențiale din această lună. Greenpeace speră ca ambii candidați să propună soluții viabile pentru a stopa defrișările și a încuraja practicile sustenabile.

Sursa: Time

Puteți citi și:

Pădurile României, condamnate la încă 7 ani de distrugeri

Harta globală interactivă care arată cum sunt distruse pădurile

Cum arată o fabrică de lemn și ce rămâne în urma exploatărilor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger