Indigenii din Amazon, puși în pericol de traficanții de droguri

0

Reprezentanții autorității pentru protecția indigenilor din Brazilia (Funai) vor face o vizită de urgență într-o comunitate îndepărtată din junglă, ca urmare a temerilor că membrii acesteia au fost masacrați de traficanții de droguri.

La sfârșitul lunii iulie se pare că un grup de traficanți de droguri înarmați din Peru au invadat tribul din Amazon. Poliția federală din Brazilia a arestat o persoană de origine portugheză despre care se crede că făcea trafic de cocaină.

Dar, ofițerii pentru protecția indigenilor se tem că persoane înarmate pun în continuare în pericol siguranța triburilor din Amazon, în încercarea de a face noi rute de transportare a drogurilor, distrugând comunitățile indigenilor.

“Fie acești indivizi au omorât indienii izolați, fie au luat contact cu ei. Știm că acești indieni se apără atacând”, spune co-fondatorul Funai, Antenor Vaz.

Locația unde vor merge aceștia este la 23 de kilometri de granița cu Peru. Comunitatea de indigeni de aici a făcut senzație în 2008, după ce Funai a dat publicității mai multe fotografii realizate din aer care demonstrează existența tribului și îi ilustrează pe membrii acestuia vopsiți în roșu, îndreptând săgeți spre avion.

Susa: Guardian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger