Indianul care îşi conduce taxiul cu spatele de 11 ani

0

Taximetristul indian Harpreet Dev este faimos, în oraşul său, Bhatinda (Punjab), pentru aptitudinea sa specială de a conduce cu spatele. Tânărul de 30 de ani îşi conduce taxiul numai cu spatele de 11 ani, scrie site-ul Oddity Central. Este atât de obişnuit cu asta, încât spune că nu mai are încredere în abilitatea lui de a conduce normal, în faţă. Dev are o licenţă specială acordată de guvernul indian pentru a-şi putea conduce taxiul cu spatele în orice stat din nordul Indiei.

 

 

Pasiunea lui Dev pentru condusul cu spatele îşi are începuturile în anul 2003, când credinciosul său Fiat Padmini a rămas blocat în marşarier, într-o noapte. “Eram în afara oraşului, nu aveam bani, aşa că m-am gândit să merg cu spatele până în Bhatinda. Aşa am făcut şi am prins încredere”, explică şoferul de taxi. Şi-a scris pe maşină “Back Gear Champion” şi şi-a refăcut cutia de viteze pentru a avea patru viteze de mers cu spatele şi una pentru mers cu faţa. După anii de experienţă acumulată, acum Dev poate conduce cu uşurinţă cu spatele inclusiv cu o viteză de 80 de kilometri pe oră. Are o sirenă de ambulanţă pe maşină, pentru a-i avertiza pe şoferii din trafic sau pe pietoni în legătură cu modul în care maşina lui se mişcă.

“Întotdeauna am vrut să fac ceva diferit, unic”, a mărturisit şoferul de taxi. În 2005, a condus cu spatele tot drumul din Rajasthan, India până în Lahore, în Pakistan, pentru a promova pacea între cele două ţări. Visul lui de a intra în Cartea Recordurilor, însă, s-a spulberat când a aflat că există un şofer din Marea Britanie care a reuşit această performanţă înaintea lui. Pentru a depăşi recordul deja stabilit, Dev ar fi trebuit să pună la dispoziţia comitetului de omologare o înregistrare video non-stop a condusului său cu spatele şi nu a putut face asta. Însă este faimos în oraşul său şi în ţara lui. Din păcate, condusul permanent cu spatele are urmări negative asupra sănătăţii sale: suferă de dureri serioase de spate şi gât. “Am dureri frecvente la gât şi mai demult aveam episoade severe de vomă. Am şi o problemă serioasă cu coloana, de la condusul cu spatele în viteză, pentru că tot trupul meu stă contorsionat”, mărturiseşte indianul. Asta nu îl împiedică, însă, să meargă în continuare cu spatele.

 

 

Sursa şi foto: Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

Un rege african care trăieşte în Germania îşi conduce regatul de pe Skype

Un portughez şi-a cumpărat o mică insulă şi a instituit propriul regat pe ea

10 aşezări bizare în care este imposibil de crezut că trăieşte cineva

Tunelul care nu duce nicăieri, săpat în 32 de ani de un singur om


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger