India vrea să subvenționeze mâncare pentru 800 de milioane de săraci

0

În condițiile în care mare parte din locuitorii Indiei sunt în pragul foametei, guvernul din statul asiatic s-a gândit să aprovizioneze 800 de milioane de cetățeni săraci cu mâncare ieftină, scrie Newscientist. Criticii spun însă că ar fi vorba doar de un tertip electoral înainte de alegerile generale de anul viitor.

 

 

Flickr/PrityaBooks

 

Inițiativa face parte din proiectul de lege depus de partidul de guvernământ condus  în iulie și ar urma să asigure, lunar, 5 kilograme de orez, grâu și mei pentru două treimi din cei 1,2 milioane de locuitori ai Indiei, la prețuri mai mici dfecât cele de pe piață. “Avem oameni care încă nu primesc mâncare și copii care sunt malnutriți”, a spus Gandhi la lansarea programului pe stadionul Talkatora. “Ne-am decis să aplicăm această schemă pentru ca fiecare persoană să primească mâncare și pentru ca fiecare copil să nu se culce nemâncat”.

Criticii o consideră însă o mișcare electorală înainte de alegerile generale de anul viitor și spun că India nu și-ar permite costurile anuale de aproape 24 de miliarde de dolari care ar fi necesare pentru aplicarea inițiativei. Parlamentul încă dezbate asupra proiectului de lege, iar partidele de opoziție au depus 260 de amendamente. Însă în ciuda rezultatului final, cinci state controlate de partidul de guvernământ vor aplica planul. Acesta din urmă beneficiază de sprijinul Programului Mondial pentru Mâncare al ONU, al cărui director, Michael Jensen, crede că poate fi aplicat. Aflați mai multe detalii pe Newscientist.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger