India va pune toate manualele online, gratuit

0

Ministrul indian al Dezvoltării Resurselor Umane a anunțat că, pentru a asigura egalitataea de șanse și pentru a îmbunătăți rezultatele elevilor, toate manualele școlare vor fi disponibile gratuit, online. Manualele vor fi accesibile elevilor sub formă de cărți electronice și aplicații pentru dispozitive mobile.

Potrivit The Economic Times, Ministrul Smriti Irani a mai spus că acest demers nu e menit doar să sporească performanțele profesionale, ci și să-i ajute pe copii și adolescenți să devină oameni mai buni. În cadrul programului de bună guvernanță, susținerea elevilor se va realiza și prin organizarea unor așa-numite ”convenții ale copiilor”, prin care aceștia vor avea șansa să interacțiineze cu profesioniști din diferite domenii, pentru a se orienta mai bine în alegerea unei profesii.

Alte măsuri anunțate de Irani în cadrul acestei reforme educaționale vor fi lansarea unui sistem de informare a părinților prin SMS, în ceea ce privește prezența, orarul și notele copiilor, și a unui sistem care-i va ajuta pe părinți să compare rezultatele copiilor lor la diferite materii, cu rezultatele altor copii din districte și state diferite.

”Avem nevoie să verificăm dacă suntem mai buni decât eram ieri. Și dacă ne purtăm mai bine decât ieri. Scopul nostru principal ar trebui să fie ca, după ce un copil iese din diversele instituții de învățământ după 20 de ani, să fie o persoană mai inteligentă,” a spus Manish Sisodia, unul dintre liderii administrației din Delhi.

Sursa: The Economic Times


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger