India recunoaște al treilea gen

0

Curtea Supremă a Indiei a recunoscut dreptul transsexualilor de a se revendica de la un al treilea gen, după feminin și masculin. Grupurile pentru drepturile omului consideră această măsură de o importanţă istorică.

 

310275901_e624221dd6_z

 

Decizia a fost dată în urma plângerii depuse în 2012 de Autoritatea Națională pentru Servicii Juridice în numele comunității indiene de transsexuali. “Curtea Supremă decide că toată lumea are dreptul fundamental ca genul său să fie recunoscut de lege fără discriminare”, spune Tripti Tandon, avocatul reclamanților, care explică faptul că decizia favorizează auto-identificarea genului în detrimentul atribuirii genului.

Decizia Curții Supreme permite femeilor să se identifice ca bărbați și bărbaților să se identifice ca femei, iar nu e nevoie de schimbare chirurgicală a sexului pentru a define genul. Activiștii indieni salută decizia, dar denunță eșecul justiției de a decriminaliza relațiile homosexuale în India.

Potrivit unei estimări, în India trăiesc aproximativ 2 milioane de transsexuali. India nu este prima țară unde al treilea gen este recunoscut. În Nepal s-a întâmplat același lucru în 2007, iar în Bangladesh decizia a fost luată anul trecut. Germania este, de altfel, prima ţară europeană care recunoaşte legal persoanele intersex.

Sursa: CNN

Puteți citi și:

Grupul de părinți activiști care luptă pentru drepturile copiilor lor gay

Ţara unde homosexualitatea e o crimă

FOTO Dragostea este la fel pentru toată lumea

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger