India dă în judecată compania Nestle, pentru probleme de siguranță alimentară

1

Guvernul indian cere despăgubiri în valoare de aproape un milion de dolari din partea companiei elvețiene Nestle, pentru amenințări aduse siguranței alimentare. Această decizie a fost luată după ce India a interzis comercializarea tăițeilor Maggi produși de Nestle, în urma testelor de laborator care au scos la iveală cantități periculoase de plumb în compoziția lor.

În luna aprilie a acestui an, testele de laborator comandate de diverse instituții guvernamentale au demonstrat că tăițeii Maggi vânduți în India conțineau cantități de plumb mai mari decât limitele legale, precum și potențatorul de gust monoglutamat de sodiu, fără ca acesta să se regăsească însă pe lista de ingrediente.

În același timp, oficialii companiei elvețiene susțin că au prelevat peste 2.700 de mostre de tăiței, ale căror analize în diverse laboratoare au indicat niveluri de plumb sub limitele legale maxime. De asemenea, Nestle India a contestat interzicerea vânzării de tăiței Maggi la Curtea Supremă din Mumbai.

 

Această marcă de tăiței, extrem de populară în India, a beneficiat de o amplă campanie publicitară, care pune accentul pe rapiditatea preparării. Mai mult, unul dintre sloganurile campaniei era ”Sănătatea are gust bun,” iar autoritățile indiene susțin că astfel consumatorii au fost induși în eroare.

Vânzările de tăiței Maggi se ridicau anual la circa 240 de milioane de dolari în India, iar interzicerea lor pe piață ar duce la distrugerea unei cantități de tăiței în valoare de 50 de milioane de dolari.

Sursa: Al Jazeera

Foto: Reuters


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger