India construiește cea mai mare fermă solară din lume

2

India are mare nevoie de noi surse de energie în contextul unei istorii bogate în pene de curent și al unei populații în creștere, scrie Fastcoexist. În momentul de față, rețeaua ei electrică nu face față cererii, iar 300 de milioane de indieni, circa 25% din populație, nici măcar nu sunt conectați la ea. Așa că statul asiatic vrea să construiască o fermă solară de dimensiunea cartierului Manhattan din New York.

India a început să investească masiv în toate tipurile de surse de energie, în special cele regenerabile, care acum asigură 12% din capacitatea totală a țării. Capacitatea regenerabilă a Indiei a crescut la 27,3 gigawați anul trecut, adicî de 10 ori în ultimul deceniu, două treimi din ea fiind asigurată de energia eoliană. Planul ei cel mai ambițios e să construiască însă cea mai mare uzină solară din lume, pe o suprafață de aproape 80 de kilometri pătrați, care ar urma să fie de 10 ori mai mare decât orice alt proiect solar construit până acum.

Uzina, care va fi înălțată lângă lacul sărat Sambhar, va avea o capacitate de 4.000 de megawați, echivalentul câtorva centrale electrice. India are planuri mari în privința energiei solară: până în 2020, speră să ajungă la o capacitate de peste 20 de gigawați, adică mai mult decât cea a cărbunelui, gazelor naturale și energiei nucleare la un loc.

 

Puteți citi și:

O femeie fără copii din India, mamă pentru copaci

Omul care a împădurit de unul singur 550 de hectare


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger