India a închis o fabrică Coca Cola care exploata abuziv pânza freatică

1

Autoritățile din nordul Indiei au decis închiderea unei frabrici de îmbuteliere aparținând companiei Coca Cola. Hotărârea a venit în urma unei serii de proteste față de extragerea în cantități foarte mari a apei subterane.

 

2265874130_7a76537dac_z

Oficialii Uttar Pradesh Pollution Control Board au declarat că fabrica Mehdiganj din Varnasi, statul Uttar Pradesh, a încălcat condițiile stipulate în licența de exploatare. Fabrica a fost închisă, iar reprezentanților companiei li s-a cerut să completeze apa din subteran cu dublul cantității pe care au extras-o.

De asemenea, au fost înregistrat și un nivel de poluare a apei rezultate din activitatea fabricii peste limitele admise. Coca Cola, cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume, a negat acuzațiile și a făcut apel la Tribunalul Național de Mediu.

India este una dintre piețele Coca Cola care se extind tot mai repede. Fabrica de îmbuteliere, una dintre cele 58 pe care Coca Cola le are în India, a fost ținta protestelor din partea localnicilor de ani de zile. Ei susțin că din cauza exploatării abuzive s-au confruntat cu crize de apă și cu poluarea apei. Coca Cola anunțase anul trecut extinderea fabricii care produce 600 de sticle pe minut.

Sursa: The Guardian

Puteți citi și:

VIDEO Ce spune președintele Coca Cola Europa despre cantitatea de zahăr dintr-un pahar de Cola

Coca Cola, interzisă în Bolivia pentru a marca sfârșitul capitalismului?

Cum am ajuns să bem toți Coca Cola, de la fotbaliști la Osama bin Laden


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger