Incineratorul de deșeuri cu pârtie de schi pe acoperiș

0

Copenhaga urmează să găzduiască o centrală electrică care va deveni una dintre cele mai căutate destinații pentru amatorii de schi, scrie Wired.com. Uzina va arde deșeurile și le va transforma în energie electrică prin intermediul unui incinerator puternic însă, începând din 2017, vizitatorii pot lua liftul și se vor putea da cu schiurile pe pârtia presărată cu pini de pe acoperișul clădirii de 85 de metri.

În 2010, compania care administrează uzina a organizat un concurs pentru designul fațadei, iar Bjarke Ingels, directorul unei firme internaționale de arhitectură, s-a gândit să facă ceva mai mult decât o fațadă frumoasă, ceva de care să beneficieze și comunitatea.

Cu două săptămâni înainte de deadline, l-a inspirat un parc cu schi nautic din apropiere. Ingels și echipa sa au decis să integreze incineratorul în infrastructura socială și să le ofere locuitorilor din Copenhaga un loc de joacă pe timp de iarnă, când e prea frig pentru jocuri în apă. Complexul se numește Amager Bakke, iar proiectul va costa 670 de milioane de dolari și urmează să fie finalizat în primăvara lui 2017.

Incineratorul va arde 400.000 de tone de deșeuri pe an și va genera căldură pentru 160.000 de locuințe și energie electrică pentru 62.500. Culoarele de schi vor avea 11.000 de metri pătrați în total și vor găzdui un amestec de zăpadă naturală cu zăpadă artificială.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger