Închisoarea-hotel în care turiștii sunt tratați ca deținuții

1

Închisoarea Karosta, aflată în orașul Liepaja din Letonia, a fost folosită ca pușcărie militară de către naziști și soviectici în cea mai mare parte a secolului XX, scrie Oddity Central. În zilele noastre, ea a fost transformată în hotel-temniță unde oaspeții semnează un acord prin care sunt tratați ca niște deținuți.

 

 Flickr/Tiia Monto

 

Vizitatorii pot face tururi ale fostei închisori și afla istoria groaznică a locului, care are acum și un muzeu, și se pot caza într-una din celule. Deși nu e singura pușcărie din lume transformată în hotel, Karosta se deosebește de altele prin faptul că le permite vizitatorilor să experimenteze viața autentică de închisoare în condițiile din perioada totalitară.

Toată această experiență pare să fie pe bune. Pentru a se asigura că nu există plângeri, hotelul le cere oaspeților să semneze un acord prin care își asumă că vor fi tratați ca niște deținuți de către un personal specializat. Vizitatorii dorm pe o saltea veche întinsă peste scânduri de lemn, consumă mâncare de închisoare servită prin gratii, sunt abuzați verbal de gardieni și urmează cu sfințenie comenzile acestorea. Dacă nu se supun codului strict de conduită, turiștii-deținuți sunt pedepsiți prin activitate fizică și muncă de curățenie în jurul închisorii. Site-ul fostei pușcării le spune clar celor care vor să aibă experiența detenției că aceasta poate să fie brutală și că ține în întregime de alegerea lor.

Aflați mai multe detalii pe Oddity Central și în clipul video de mai jos:

 

EDEN 2011 Karosta ENG from LTDA on Vimeo.


Un comentariu

  1. Mai multi oameni de certa valuare, care au facut detentie reala, au prezentat perioada din inchisoare ca o experienta traumatizanta dar care developeaza brutal caracterele oamenilor. De altfel toate situatile extreme reusesc sa reliefeze personalitatea si caracteristicile umane.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger