Închisoare pentru responsabilii celui mai mare dezastru ecologic din Ungaria

2

Scurgerile de cianuri în Tisa din 2000 provocate de compania românească SC Aurul și inundația de rugină caustică din 2010 sunt cele mai mari dezastre ecologice produse de om din Ungaria.

 

 

Săptămâna aceasta a început procesul celor 15 responsabili de dezastrul din 2010. În octombrie 2010, zidul unui depozit de deșeuri industriale din Ajka s-a prăbușit, eliberând un milion de metri cubi de rugină caustică. Valul roșu a distrus satele din apropiere și a otrăvit 800 de hectare de pământ agricol. Zece oameni au murit, peste 200 au fost răniți și alte câteva sute au rămas fără case.

Acuzații sunt manageri și angajați ai MAL Hungarian Aluminium, firmă care a primit deja o amendă de 437 de milioane de euro. Pentru cei 15, printre care se află și directorul companiei, procurorii încearcă să obțină pedeapsa cu închisoarea.

 


2 comentarii

  1. Chiar ar fi cazul sa plateasca si cei din ‘inalta’ societate cu inchisoarea, ca de obicei face 5 ani cine a furat doua paini ca sa aiba ce manca si cine fura milioane de euro, poate, dar poate, daca este ‘ghinionist’ plateste o amenduca…

  2. exemplu bun de urmat si la noi in Justitie ! Daca socotim cati din cei care au fost arestati cu surle si trambite si cati din ei mai sunt azi in puscarie atunci imi vine sa cer azil politic in ”UAGADUGU” !!!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger