Inception poate deveni realitate: Oamenii pot învăța lucruri noi în vis

0

Ideea blockbuster-ului Inception în care oamenii călătoresc prin visele altora pentru a le planta idei s-ar putea să nu fie atât de imposibilă şi în realitate. Cercetătorii de la Yale au descoperit că “visătorii lucizi”, adică cei care au vise pe care le pot controla, sunt capabili să înveţe noi abilităţi în vis.

O echipă cercetează, în prezent, idea de a antrena oamenii spunându-le ce să viseze.

Oamenii care îşi pot controla visele au abilitatea neobişnuită de a experimenta un soi de euforie determinată de sentimentul de a fi realizat ceva.

Noua cercetare arată, însă, că oamenii pot folosi visatul ca pe un instrument de a învăţa.

A comanda visele deschide oportunităţi de a le manipula în scopul învăţării de lucruri noi. Visătorii lucizi îşi pot controla părţi ale creierului pentru a învăţa în timp ce dorm.

Cercetătorii de la Yale spun că visătorii lucizi se descurcă mai bine la sarcini din cadrul jocurilor, create pentru a testa o parte a creierului importantă pentru luarea deciziilor emoţionale şi interacţiunea socială. Se pare că, în plus, această regiune poate fi antrenată.

Un studiu elvenţian a dovedit deja că persoanele care au exersat aruncatul unei monezi într-un pahar în somn s-au descurcat mai bine la această sarcină în viaţa reală.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger