Începe o nouă campanie Adoptă o Casă la Roșia Montană

0

 

Asociațiile Alburnus Maior și ARA (Arhitectură. Restaurare. Arheologie) anunță o nouă campanie de lucrări de restaurare și recuperare a caselor valoroase de la Roșia Montană. Programul ”Adoptă o Casă” a început în 2012 prin inițierea activităților de intervenție la clădiri aflate în proprietatea comunității locale, iar în cei 4 ani au lucrat peste 150 de voluntari sosiți la Roșia Montană din toate colțurile lumii.

În această vară, continuă lucrările demarate în anii trecuți tot cu ajutorul voluntarilor care sunt așteptați să se înscrie în formular ( https://goo.gl/jDWTmm ), în funcție de perioada disponibilă.

Activitățile din acest an sunt sprijinite financiar prin donațiile susținătorilor programului, precum și de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național) și OAR (Ordinul Arhitecților din România).

Campania 2016 se derulează în 3 serii de voluntari, a câte două săptămâni fiecare, și o săptămână dedicată activităților demonstrative și recreative:
▸  11 – 22 iulie: Seria 01
▸  25 iulie – 5 august: Seria 02
▸  8 – 14 august: Săptămâna Patrimoniului – demonstrații, proiecții, prezentări, tururi ghidate și dezbateri, activități recreative.
▸  15 – 26 august: Seria 03

Săptămâna Patrimoniului este evenimentul la care se reunesc toți cei care pun umărul, după posibilități, la reclădirea acestui loc și la renașterea sa bazată pe resursele sale inepuizabile: patrimoniul și comunitatea. În această perioadă au loc ateliere demonstrative, proiecții și tururi ghidate, dar și discuții deschise publicului larg. Programul detaliat al acestei săptămâni în curând pe site și pe pagina de Facebook.

Cei care doresc să contribuie la activitățule de restaurare printr-o donație, o pot face aici.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger