Începe caravana Climb Again pentru copii cu deficienţe de vedere

0

Asociația Climb Again dă startul Caravanei de cățărat, prin care va ajunge cu un panou mobil de escaladă la școli şi licee speciale pentru copii cu deficiențe de vedere din țară. Programul va începe în București, în săptămâna 9 – 13 mai și va continua în Buzău (16 – 20 mai) și Cluj (23-27 mai).

”Este unul din paşii pe care îi facem pentru a extinde proiectul Climb Again şi în alte oraşe. Vrem să mobilizăm comunităţile locale de căţărători şi nu numai să se implice şi să susţină proiectul copiilor cu deficienţe’’ – Claudiu Miu, preşedinte Climb Again.

Pentru fiecare locație, va avea loc un eveniment de lansare în care micile vedete Climb Again, profesorii și antrenorii lor vor povesti despre experienţele şi realizările pe care le-au avut. După eveniment, de marţi până vineri, antrenorii Climb Again vor căţăra pe panou sute de copii şi tineri cu deficienţe doritori să îşi facă o nouă pasiune.

În ultimii doi ani, asociația Climb Again a derulat multiple programe de promovare a escaladei în rândul tinerilor cu deficienţe senzoriale, motorii, psihice sau cu afecţiuni din spectrul autist. Escalada devine în acest context o metodă non-formală de învîţare şi nu se concentrează doar pe îmbunătăţirea izolată a unui anumit tip de abilitate, așa cum fac metodele tradiţionale (logopedia pentru deficienţe de vorbire, de exemplu), ci apelează în acelaşi timp la abilităţile fizice, psihice şi sociale, folosind tehnici adaptate şi jocul.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger