Începând de azi, cercetătorii români ies în stradă

2

plagiat ”Noi, cercetătorii romani, vă comunicăm că începând din 12 aprilie, zilnic, între orele 10-14, vor fi organizate proteste în faţa ministerului de resort situat în Str. Mendeleev 21-25 (lângă Piaţa Amzei),” arată un comunicat de presă primit din partea Institutului Național de Fizică Laserilor, Plasmei și Radiațiilor Măgurele. 

”Domeniul cercetării ştiinţifice – dezvoltării tehnologice a fost fraudat cu 40% la Programul Parteneriate şi 55% la Programul Idei, prin decizia abuzivă a mai marilor cercetării: Mihnea Costoiu (Ministru de legat al învăţământului superior şi cercetării ştiinţifice şi dezvoltării tehnologice), Remus Pricopie (Ministrul Educaţiei Naţionale), ambii susţinuţi şi promovaţi de şefa lor, Ecaterina Andronescu. Cei doi sunt secondaţi cu succes de Tudor Prisecaru, secretar de stat, fost preşedinte al defunctei ANCS.

Proiectele din competiţia 2011 care au beneficiat de evaluare internaţională au fost blocate pentru a permite camarilei PSD-iste să jongleze din nou cu fondurile publice pentru a-şi finanţa pseudo- proiecte de cercetare, adică bani albi pentru ei şi partid.

Înjumătăţirea fondurilor şi deschiderea finanţării spre finalul lunii aprilie au aruncat cercetarea în haos, gestionat de nonvalori cocoţate pe scaune de miniştri, fără să fi avut vreodată activitate de cercetare.

Ieşim în stradă până la eliminarea impostorilor şi plagiatorilor care căpușează cercetarea şi care distrug orice şansă de a mai avea o cercetare care să conteze la nivel mondial.

Dacă pentru publicul larg plagiatul nu reprezintă o faptă gravă, pentru cercetători plagiatul este imediat recunoscut şi sancţionat fără excepţie.

Nu avem de ce să tolerăm imixtiunile unor politruci în activitatea de cercetare, activitate ce se desfăşoară pe proiecte cu evaluare internaţional de cel mai ridicat nivel.

Invităm presa să relateze adevărul despre jaful din cercetare, jaf premeditat, manifestat în dispreţ faţă de oportunităţile ce se deschideau cercetării româneşti odată cu începerea proiectului celui mai puternic laser din lume.”

 


2 comentarii

  1. Domnule Captain planet…se poate cumva sa ma instruiti cum anume s epoate pedepsi palgiatul? intentionez si eu sa demasc pe cineva si as dori sa stiu cum si in ce fel:D si sper sa fie pe drept tras la raspundere!Multumesc

  2. Pingback: Ce i-a scos în stradă pe cercetătorii români | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger