Încălzirea globală va lovi cel mai grav Asia

0

 Cei care locuiesc pe regiunile de coastă ale Asiei, în special cei care stau în orașe, vor avea de suferit cele mai rele efecte ale încăzirii globale. În prima jumătate a secolului, țări precum Anglia – și altele aflate în poziții geografice similare – vor fi cel mai puțin lovite.

 

Un raport al Națiunilor Unite, Schimbarea climatică 2014: Impact, adaptare și vulnerabilitate, care va fi prezentat în curînd la o întîlnire din Yokohama, avertizează că milioane de oameni din Est, Sud-Est și Asia de Sud vor fi afectați de inundații pe măsură ce temperaturile globale vor crește, ghețarii se vor topi și vor crește nivelurile oceanelor.

Cei care locuiesc în orașe vor avea problemele cele mai mari – temperaturi mari, precipitații extreme, indundații dar și secete. Raportul precizează că aceste prognoze se bazează, din nefericire, pe date foarte solide.

Țările din Asia Sud-Estică sînt deja sufocate de valurile de fum ale pădurilor incendiate de secetă și de alți factori. Această situație se va înrăutăți și va atinge în cele din urmă proporții globale.

Înainte însă ca efectele infernale ale încălzirii globale să se manifeste total, vom avea o scădere treptată a producțiilor agricole, o scădere de 2% în fiecare deceniu. În paralel, nevoia de produse agricole va crește cu 14% în fiecare deceniu.
În prima jumătate a secolului, țări aflate în poziții geografice similare celei în care se află Anglia vor avea mai puțin de suferit în mod direct dar dezastrul din Asia va avea oricum efecte economice globale, care ne vor afecta pe toți.
Citiți și:

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger