Încă 5 surprize științifice găsite pe Internet

0

  Una dintre cele mai plăcute calități ale științei e încăpățînarea cu care trece de convingerile noastre obișnuite, de convenții și scoate la aer informații care le contrazic, ceea ce se mai numește și descoperiri contraintuitive. Iată cîteva mai noi:

Bărbații cu coate simetrice sînt mai buni la toate

Legătura dintre simetrie și ADN de calitate a fost teoretizată de zeci de ani de biologii Steven Gangestad și Randy Thornhill. Ultimele cercetări în această zonă spun că bărbații cu oasele coatelor simetrice sînt tratați mai bine de părinți de mici iar mai tîrziu devin mai buni la pat. În plus, aceștia sînt mai sănătoși, mai inteligenți, mai stabili emoțional și, deși pare prea mult, mai fideli (poate nu în prima tinerețe, cînd își explorează norocul).

 

 

Vrei să vezi mai bine? Mimează frica

 

Exprimarea facială a fricii are și un alt rol decît simpla comunicare. Adam Anderson, psiholog la Universitatea din Toronto, a descoperit că acele contorsiuni ale feței înfricoșate înlesnesc absorbția unui flux mai mare de aer prin nări – ne ajută deci să respirăm mai bine. În plus, vederea periferică devine mai bună. Subiecții studiului care au mimat o față înspăimîntată vedeau mai bine; în schimb, pentru cei cei care au mimat dezgustul, efectul a fost invers. Nu numai pericolul ne provoacă frica dar și invers, frica ne ajută să vedem mai bine pericolul apropiindu-se.

 

Să ne dăm și a doua șansă

 

O echipă de cercetători a încercat să răspundă la întrebarea de ce unii se căsătoresc și alții nu. Aceștia au intervievat femei care tocmai ieșeau de la biroul de stare civilă, după ce își primiseră certificatul de căsătorie. Pe parcursul interviurilor, au descoperit că unei cincimi dintre ele nu le-a plăcut viitorul soț la prima întîlnire. Ceea ce înseamnă că mulți dintre noi ne-am cunoscut viitoarele partenere potențiale și le-am pierdut pentru că instinctul le-a convins să nu ne mai dea nici o șansă.

 

Cei care se exprimă greu detectează mai ușor minciuna

 

Pacienții care au avut de suferit în zona lobilor frontali, ceea ce creează pierderi severe ale limbajului, detectează mai ușor minciunile celorlalți. Explicația ar fi că o scădere în capacitatea de exprimare e compensată prin dezvoltarea capacităților nonverbale, ceea ce îi ajută să simtă din gesturi minciuna.

 

Freud le mai și nimerea

 

Cel mai popular termen de căutare pe siteurile porno e – Mama

.

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger