Înălbitorul vaginal din Tailanda

0

În Tailanda, pielea mai albă este asociată cu șansa, succesul și un statut social ridicat, scrie The Guardian. Un nou produs care promite să albească în premieră zonele intime ale femeilor în numai patru săptămâni a animat dezbaterea privind definiția frumuseții în statul asiatic. El se alătură altor produse menite să deschidă la culoare fața, corpul sau subsuoara, disponibile deja în întreaga țară.

 

 

Lansarea unui produs similar în India, anul acesta, a atras dezaprobarea internațională, și asta pentru că reclama TV care îl anunța insinua că un vagin mai alb face femeile mai atrăgătoare pentru bărbați. Exact asta face și reclamele pentru cel din Tailanda (puteți urmări una dintre ele mai jos), promite că pielea din zona intimă a femeii va deveni “mai luminoasă și mai transparentă”. În multe țări din sud-estul Asiei, a avea o piele mai albă înseamnă a face parte dintr-o clasă mai înaltă, situată mult deasupra câmpurilor de orez bătute de soare. Limba tailandeză este chiar presărată cu expresii care denigrează pielea închisă la culoare – “negru ca o cioară” este doar una dintre ele.

Din această cauză, agricultorii care produc orez poartă mâneci și pantaloni lungi, pălării cu boruri largi și mănuși, iar revistele tailandeze pentru femei se folosesc de ilustrații cu staruri pop coreene sau japoneze livide la față pentru a promova produse care promit să albească pielea sau să o deschidă la culoare sub sloganuri de genul “Haideți să cunoașteți miracolul pielii albe”. Produsele cu pricina au fost asociate însă cu riscuri asupra sănătății pentru că conțin ingrediente precum hidrochinonă sau mercur, care pot duce la decolorarea pielii sau la daune provocate rinichilor. Aflați mai multe amănunte pe The Guardian.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger