În viitor, vom arăta ca niște sud-americani

0

Globalizarea, numărul din ce în ce mai mare de imigranți și difuziunea culturală, precum și ușurința de a călători dintr-o parte în alta a lumii vor duce, după cum explică Stephen Stearns, profesor de ecologie și biologie evoluționistă la Yale, spre omogenizarea fizionomiilor umane. Asltfel, în viitor ochii albaștri și părul blond vor deveni o raritate, dominante urmând să fie trăsăturile hispanice, arată un articol din Business Insider.

Un studiu din 2002, realizat de doi epidemiologi, arată că numărul americanilor cu ochi albaștri a scăzut la jumătate față de acum 100 de ani, dat fiind numărul mare de imigranți hispanici și asiatici care locuiesc în Statele Unite și care au tendința să se reproducă cu oameni din același grup ancestral. Pe lângă ochii albaștri, care vor deveni o raritate, confirmând astfel tendința de ”împerechere prin asortare”, prin care doi parteneri cu gene recesive se vor reproduce, și alte trăsături recesive vor deveni din ce în ce mai puțin întâlnite. ”Dat fiind că cei mai mulți imigranți din Statele Unite sunt din Asia, Africa sau America Latină, toate trăsăturile comune nord-europenilor vor deveni mai puțin comune în viitor,” explică JOhn McDonald, biolog evoluționist la Universitatea din Delaware. Printre aceste trăsături se numără părul blond și roșcat, ochii albaștri și pistruii.

Deși nu este foarte clar cum vor arăta oamenii după schimbarea acestor noi patternuri de combinare a genelor, McDonald susține că, cel puțin americanul obișnuit va avea părul și culoarea mai închisă, iar numărul celor cu piele deschisă va fi mult mai mic. Deși specialiștii susțin că o omogenizare perfectă a rasei umane nu va fi posibilă niciodată, tendința de pierdere a caracteristicilor fizice specifice fiecărei regiuni este destul de pronunțată.

 

Sursa: Business Insider

Foto: iballer.com

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger