În urma unui protest, cetățenii au depus o petiție pentru anularea autorizației de construcție în proiectul Pasajul Virtuții/Ciurel

0

În urma protestului organizat joi dimineaţă, în faţa soclului de la Casa Presei Libere, Grupul de Iniţiativă “Oponenţa Proiect Străpungere – Ciurel – A1” a intrat în audienţă la Prefectul Bucureştiului, Georgeta Gavrilă, şi a depus o petiţie pentru a cere anularea noii autorizaţii emise de Primăria Bucureşti pentru construcţia Pasajului Virtuţii/Ciurel. Reamintim că autorizaţia a fost emisă în baza unui PUZ suspendat în instanţă vara trecută.

 

protest cetateni Ciurel 1_mica

 

de Centrul de Resruse pentru participare publică

 

Potrivit cetăţenilor, Prefectul a spus în cadrul întâlnirii de ieri că “va dispune verificarea legalităţii noii autorizaţii şi dacă aceasta se va dovedi ilegală, prefectura va acţiona în consecinţă.” Cetăţenii reclamă cheltuirea ilegală, în baza actelor suspendate şi anulate în instanţă, de către Primăria Bucureşti a sumei de 19.835.000 de lei (4.400.000 de euro), din bugetul local, pentru realizarea “PUZ Penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel – A1”.

Alocarea sumei de 19.835.000 lei în bugetul Municipiului Bucureşti s-a realizat prin HCGMB nr. 129 / 27.04.2013, în situaţia în care autorizaţia de construire nr. 209/21.06.2010 a fost anulată prin hotărâre judecătorească în iulie 2012, iar PUZ–ul “Penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel – A1” (care include pasajul Virtuţii/Pod Ciurel) a fost suspendat irevocabil prin hotărâre judecătorească în februarie 2013.

 

protest cetateni Ciurel 3_mica

protest cetateni Ciurel 5_mica

 

Autorităţile Primăriei Municipiului Bucureşti au emis ilegal, în regim de urgenţă, o a doua autorizaţie de construire, nr. 244/12.08.2013, cu acelaşi obiectiv şi anume continuarea construcţiei pasajului Virtuţii, parte componentă a proiectului “Penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel – A1”.

Soluţiile pe care le propun cetăţenii:

Membrii grupului cetăţenesc propun soluţii alternative mult mai simple şi mai puţin costisitoare: penetraţiile bulevardelor Timişoara, Preciziei, Giuleşti, Ghencea până la Centură; prelungirea metroului de la staţia Preciziei la platforma comercială Militari – A1; transformarea într-un bulevard modern a şoselei Liniei. “Insistăm pentru transformarea Lacului Morii într-o oază de verdeaţă şi construirea de piste de biciclete în jurul Lacului Morii şi spaţii de agrement”, a adăugat Sabin Chiricescu, membru în Grupul de Iniţiativă.

Campania Grupului de Iniţiativă “Oponenţă Proiect Străpungere – Ciurel – A1” este susţinută de Centrul de Resurse pentru participare publică prin PAS – program de asistenţă în advocacy pentru cetăţeni şi organizaţii neguvernamentale.  Povestea mobilizării cetățenești împotriva proiectului o puteți afla accesând aici: Ciurel – un pod peste case.

 

Puteți citi și:

Proiectul de reabilitare a cinematografului Favorit a fost scos de pe lista de priorități a Primăriei Sectorului 6

Orașul celor care nu mai stau cu mâinile în sân: Oamenii obişnuiţi fac lucrurile să se întâmple

Victorie cetăţenească: Un grup civic a obţinut sistarea defrişărilor pentru metroul din Drumul Taberei

Respectul Georgetei

Fatalismul mioritic se vindecă cu drujba. Oamenii din spatele copacilor din Drumul Taberei

Legislația autismului a câștigat în IQ


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger