În SUA se va deschide prima staţiune destinată fumatului de marijuana

0

Rezervaţia de amerindieni Santee Sioux din Nebraska va deschide în Dakota de Sud prima staţiune orientată spre consumul de canabis, scrie The Guardian. Experimentul, estimat să aducă un profit de 2 milioane de dolari pe lună, ar putea oferi un model economic pentru triburile din întreaga ţară, care caută oportunităţi de business dincolo de tradiţionalele cazinouri.

Iarba a fost legalizată în Santee Sioux în iunie, la câteva luni după ce Departamentul de Justiţie al SUA le-a permis prin lege triburilor amerindiene să crească şi să vândă marijuana în acealeaşi condiţii ca în statele în care este legală. Multe din ele ezită să intre în acest business, însă la fel de multe sunt atrase de potenţialul economic pe care îl oferă, similar celui promis de cazinouri acum ceva vreme. O staţiune destinată fumatului de marijuana şi deschisă publicului nu a fost testată până acum în SUA. Chiar şi în Colorado şi Washington, unde marijuana e legală, consumul în spaţii publice este interzis în general, activiştii militând pentru îndepărtarea restricţiilor, iar Colorado tolerează doar câteva cluburi private în care se consumă iarbă.

Spre deosebire de rezervaţiile mari din vestul Dakotei de Sud, unde sărăcia este larg răspândită, Santee Sioux se întinde pe 2.000 de hectare de pământ lin. Liderii rezervaţiei vor să facă bani din noul business pentru servicii comunitare şi pentru asigurarea unui venit lunar membrilor tribului, dar şi pentru construirea de noi locuinţe şi a unui centru de tratare a adicţiilor şi pentru îmbunătăţirea clinicii deja existente.

Primele ţigări de marijuana din Santee Sioux ar urma să intre în vânzare la 31 decembrie, cu ocazia unei petreceri de Revelion. Amerindienii îşi vor cultiva singuri plantele şi să le vor vinde într-un complex de fumat ce va include un club de noapte, jocuri video cu monedă, păcănele, un bar şi servicii alimentare şi un spaţiu pentru concerte în aer liber. “Vrem să fie un loc de joacă pentru adulţi”, spune liderul tribal Anthony Reider. “Nu mai exista aşa ceva niciunde în America”.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger