În statele care au legalizat marijuana medicinală, numărul supradozelor de analgezice a scăzut masiv

0

Potrivit Washington Post, în statele americane care au legalizat marijuana medicinală, numărul morţilor cauzate de supradoze de analgezice prescrise pe reţetă a scăzut cu 25%. Studiul, proaspăt lansat, sugerează că accesul lărgit la marijuana, folosită adesea pentru calmarea durerilor, are efecte benefice neaşteptate.

 

medical-marijuana-600x400

 

“Pe măsură ce avem mai multe informaţii despre riscurile de dependenţă şi supradoză asociate consumului de calmante pe bază de opiacee, cum sunt Oxycontin şi Vicodin, persoanele care suferă de dureri cronice şi cei care le oferă serivicii medicale pot opta pentru tratarea integrală sau parţială a durerilor cu marijuana medicinală, în statele unde aceasta e legală,” arată Colleen L. Barry, profesor universitar şi autor al cercetării.

Potrivit unei statistici, numărul morţilor cauzate de supradoza de analgezice s-a triplat în intervalul 2009-2010 faţă de anul precedent. Cifrele arată că în intervalul studiat, aceste calmante au fost responsabile pentru 6,6 din 100.000 de decese în rândul persoanelor cu vârste de peste 15 ani, faţă de 1,9 decese la 100.000, în intervalul 1999-2000.

Autorii raportului care analizează şi conexiunea dintre marijuana medicinale şi supradozele provocate de analgezice pe bază de opiacee arată că, între 1999 şi 2010, în statele care au legalizat marijuana medicinală au murit cu 1.729 mai puţin oameni decât ar fi prezis statisticile realizate în state fără asemenea legi. Autorii adaugă totodată că, pentru a interpreta corect rezultatele, mai este nevoie de analiza politicilor de sănătate din fiecare stat, precum şi a altor factori sociali, culturali, etnici.

Sursa: Washington Post

Puteţi citi şi:

Colorado a strâns 2 milioane de dolari din taxele pe canabis în luna ianuarie

Primul ganjaprenor devenit primar în SUA

Avocații din Colorado, puși în încurcătură de legalizarea marijuanei

Legalizarea marijuanei nu înseamnă şi libertatea consumului

Legalizarea marijuanei în Colorado epuizează stocurile magazinelor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger