În Rusia, persoanele transsexuale şi transgender nu vor mai avea dreptul la permis de conducere

0

O nouă măsură stârneşte controverse în Rusia, unde legislaţia extrem de severă la adresa minorităţilor sexuale a deschis în ultimii ani poarta pentru nenumărate abuzuri. Astfel, persoanele cu “tulburări sexuale” nu vor mai putea obţine permis de conducere, anunţă BBC.

 

1024px-Russian_Embassy_in_Helsinki,_LGBT_pavement

 

Prin “tulburări sexuale”, Rusia va acoperi minorităţi sexuale precum persoanele transsexuale sau transgender. Totodată, le va fi interzis să conducă maşini fetişiştilor, exhibiţioniştilor, sado-masochiştilor şi voyeuriştilor, aceştia fiind încadraţi în noua umbrelă a “tulburărilor mintale.” Noua lege va interzice şi dependenţilor de jocuri de noroc, piromoanilor şi cleptomanilor să se înscrie la şcolile de şoferi. Autorităţile ruse şi-au motivat decizia de a impune controale medicale şoferilor şi potenţialilor şoferi prin numărul mare de accidente rutiere.

Evgheni Evtuşenko, din partea Asociaţiei de Psihiatrie din Rusia, şi-a anunţat îngrijorarea legată de noile măsuri, spunând că multă lume va renunţa să mai ceară ajutor de specialitate din partea psihiatrilor, de teamă să nu primească interdicţie de şofat. De asemenea, Asociaţia Avocaţilor pentru Drepturile Omului din Rusia a catalogat noua lege drept promotoare a discriminării, cerând explicaţii din partea Curţii Constituţionale a Rusiei şi cerând ajutor din partea organizaţiilor internaţionale pentru drepturile omului.

În acelaşi timp, Uniune Şoferilor Profesionişti a salutat decizia guvernului. “Avem prea multe accidente şi credem că înăsprirea controalelor medicale pentru cei care vor permis este justificată,” arată Alexander Kotov, liderul Uniunii. Anual, în Rusia mor circa 30.0o0 de oameni în accidente rutiere şi alţi 250.0o0 sunt răniţi.

Surse: BBC, Radio Free Europe

Foto: Trecere de pietoni în culorile LGBT, realizată de activişti în semn de protest în faţa Ambasadei Rusiei din Helsinki. Sursa: Wikimedia

 

Puteţi citi şi:

Moscova refuză din nou să autorizeze parada Gay Pride

Un neonazist rus bate gay şi protestează pe net


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger