În premieră pentru SUA, două state au legalizat marijuana

3

Marți seara, cetățenii din Colorado și din Washington au votat Amendamentul 64. Colorado a devenit primul stat din SUA care încheie prohibiția asupra marijuana folosită în scopuri recreaționale.

Dacă pînă acum exista exemplul Californiei, unde marijuana e tolerată în scopuri medicale,  Colorado și Washington fac un salt mult mai important, care ar putea fi urmat și de alte state. Marijuana va avea de acum înainte același statut ca alcoolul sau nicotina, drogurile acceptate de lege.

Astăzi, cetățenii din Colorado au respins eșecul pe care l-a reprezentat prohibiția marijuanei, a spus Brian Vicente, unul dintre coordomatorii campaniei pentru regularizarea cannabisului. Datorită voturilor, vom culege acum roadele regularizării. Vom crea joburi noi, vom obține milioane de dolari din taxe și forțele de poliție se vor putea concentra pe crime serioase.

Pînă la punerea în practică a acestei măsuri va mai dura cîteva luni, legea federală fiind în continuare prohibitivă, în același timp ar fi o greșeală, după cum afirmă susținătorii schimbării, ca guvernul federal să nesocotească voința a două state într-o astfel de problemă. Statul Maine, de exemplu, permite căsătoria între persoane de același sex și legea federală nu prea are cum să intervină.


Advertisment ad adsense adlogger