În Oregon s-a vândut marijuana de 11 milioane de dolari în prima săptămână de la legalizare

0

Potrivit asociaţiei comercianţilor de cannabis din Oregon, SUA (Oregon Retailers of Cannabis Association), în acest stat s-a vândut marijuana în valoare de 11 milioane de dolari în doar prima săptămână de la legalizarea marijuanei, scrie site-ul True Activist.

Vânzările record din Oregon le depăşesc pe cele din statele Colorado şi Washington, raportat la acelaşi interval de timp de după momentul legalizării marijuanei. Astfel, în Colorado vânzările au fost de 5 milioane de dolari în prima săptămână, iar în Washington, de 2 milioane de dolari. Teoretic, marijuana era legală în Oregon încă din luna iulie a acestui an, dar normele privind comercializarea au întârziat începerea efectivă a vânzărilor până la data de 1 octombrie.

Comercianţii din acest stat se pare că au fost mai mulţi şi mai pregătiţi decât cei din celelalte două state americane menţionate. Astfel, peste 250 de drogherii specializate au pus marijuana la dispoziţia clienţilor, încă din prima zi, în vreme ce în Colorado au fost doar 24 (în prima zi de la momentul legalizării), iar în Washington, doar 4. Cum taxele în Oregon încă nu s-au modificat, comercianţii au putut vinde gramul de marijuana cu numai zece dolari, în vreme ce în Washington aceeaşi cantitate se vinde cu 30 de dolari.

 

 

Sursa: True Activist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger