În “locul de naştere” al profetului Mahomed urmează să fie construite malluri luxoase

0

Locul unde se spune că s-a născut profetul Mahomed, aflat în Mecca, oraşul sfânt al Islamului, urmează să fie “acoperit cu marmură”, pentru a se ridica acolo un nou palat regal, de foarte mari dimensiuni. Acesta ar urma să facă parte dintr-un proiect în valoare de câteva miliarde de euro, care ar include hoteluri de lux, ansambluri rezidenţiale şi malluri costisitoare. În cadrul aceluiaşi proiect, au mai fost deja distruse alte sute de monumente istorice.

 

Prophet Muhammads (s) Birth Place-House-Salafiaqeedag.Blogspot.com

 

Controversatul proiect de extindere a Marii Moschei al-Masjid al-Haram din Mecca a început în urmă cu câţiva ani, iar de atunci, potrivt Gulf Institue din Washington, 95% din patrimoniul cultural de milenii al oraşului a fost distrus. Marea Moschee este construită în jurul Kaaba, o clădire cubică din granit negru, despre care se spune că ar fi fost ridicată de Abraham. În cadrul iniţiativei de extindere a Moscheei, unde anual milioane de pelerini vin la locurile sfinte, celebra Casă a lui Mawlid, unde s spune că profetul Mohamed s-ar fi născut în anul 570, urmează să fie distrusă până la finalul anului. Săptămâna trecută, ultimele coloane otomate, cu o vechime de 500 de ani, care comemorau ridicarea la cer a Profetului, au fost distruse.

Proiectul de reamenajare include şi construirea unui nou palat regal pentru Regele Abdullah, custodele formal al Marii Moschei, palatul urmând să fie amplasat pe locul Casei lui Mawlid, care pentru moment a fost închisă publicului. Potrivit The Independent, numeroşi musulmani sunt împotriva acestei măsuri, însă nu doresc să-şi exprime public nemulţumirea, de teama sancţiunilor. Sub legea islamică a Arabiei Saudite, este interzisă venerarea oricăror obiecte sau “sfinţie,” practici incluse în categoria idolatriei. În încăperile Casei lui Mawlid, unde se spune că s-ar fi născut Mahomed, există plăcuţe care interzic credincioşilor să se roage: “Nu există nici o dovadă că Profetul Mahomed s-a născut aici, astfel încât e interzis să vă rugaţi, să aduceţi osanale şi să cereţi binecuvântări.” De asemenea, Şeicul  Abdul Aziz Bin Abdullah al-Sheikh a declarat recent că demolările au fost şi sunt necesare şi că întreaga naţiune ar trebui să fie recunoscătoare guvernului.

Sursa: The Independent

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger