În loc să stea la soare, turiștii de pe o plajă au sărit să ajute un rechin de o tonă

1

Un rechin alb de patru metri și 900 de kilograme a eșuat pe țărmul unei plaje aglomerate din Australia, unde a început să se sufoce. Oamenii veniți la soare pe Whitecrest Beach i-au sărit în ajutor, turnând apă pe el și săpând un șant mare de jur împrejurul mamiferului. Efortul de salvare a adus laolaltă 100 de oameni – polițiști, salvamari, specialiști în protecția animalelor și turiști – care și-au dat găleți din mână-n mână și au săpat împreună în nisip.

Cape Cod Great White Shark Rescue – Whitecrest Beach, Wellfleet from Robyn Schnaible on Vimeo.

În cele din urmă, rechinul a fost tras înapoi în mare cu ajutorul funiilor, al forței umane și al unei bărci, însă, din păcate, nu a reușit să mai înoate în larg. Medicul care i-a făcut autopsia spune că animalul părea să fi fost sănătos, leziunile de pe corp fiind rezultatul zbaterii sale pe uscat, și că salvarea lui ar fi fost foarte dificilă, având în vedere dimensiunile, mamiferul fiind probabil mort înainte să ajungă înapoi în mare. „S-a făcut tot ce se putea face – era un pește fără apă. Ei, practic, se îneacă”.

Sursa: Mashable


Un comentariu

  1. problema este ca degeaba torni apa peste el cand e pe uscat; spre deosebire de alti pesti, rechinii trebuie sa se miste ca sa poata respira, daca nu se misca mor sufocati, chiar daca sunt in apa

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger