În Hawaii, autobuzele vechi sunt transformate în adăposturi pentru oamenii străzii

0

Oraşul Honolulu a avut de înfruntat în ultima vreme, numeroase probleme legate de numărul mare de persoane fără adăpost, administraţia fiind adesea criticată pentru lipsa unor măsuri eficiente în rezolvarea acestei crize. Propunerile municipalităţii au fost cât se poate de diverse, una dintre sugestii fiind trimitea oamenilor străzii pe o insulă izolată, pentru a nu-i mai deranja pe turiştii care vin în Hawaii. Din fericire, Jun Yang, directorul executiv al Direcţiei Locale de Locuinţe, a venit cu altă idee.

 

lift-homeless-shelter-bus-hawaii-11

 

Sugestia lui Yang a fost transformarea vechilor autobuze ale oraşului, azi scoase din uz, în adăposturi pentru oamenii nevoiaşi. Împreună cu firma de arhitectură Group 70 International şi cu voluntari care s-au oferit să ajute la amenajarea adăposturilor, autobuzele vor fi renovate, astfel încât să asigure locuri de dormit, duşuri şi spaţii de recreere pentru cei fără acoperiş deasupra capului.

Dintre cele 70 de autobuze donate de municipalitate, unele vor fi convertite în dormitoare, unde paturile vor fi despărţite de paravane, altele vor fi transformate în băi, unde oamenii pot face duş, iar altele vor găzdui diverse activităţi de socializare şi destindere. De asemenea, în funcţie de modelele autobuzelor, ele vor fi compartimentate diferit, în funcţie de nevoile persoanelor fără adăpost: de pildă, cele prevăzute cu uşi în faţă şi în spate vor fi despărţite în două, pentru a găzdui două familii, care vor beneficia astfel de spaţiu privat.

 

Group-70-International-Recycled-Bus-Homeless-Shelter-Hawaii

 

Designul acestor adăposturi este unul foarte simplu, astfel încât, cu ajutorul unor materiale de construcţii accesibile, oricine poate converti un autobuz într-un adăpost. Astfel, orice voluntar din Hawaii, fie că are sau nu experienţă în construcţii şi amenajări, va putea fi implicat în proiect. Până în prezent, organizaţia Habitat for Humanity şi-a arătat interesul de a implementa acest proiect pentru administraţia din Honolulu, care a anunţat că primele adăposturi vor fi gata în următoarele luni.

Despre Habitat for Humanity v-am mai povestit pe TOTB şi cu alte ocazii, când filiala română a organizaţiei a ridicat, cu ajutorul localnicilor, o casă de cultură pentru copiii dintr-un sat sărac, sau când a reabilitat mai multe locuinţe pentru familiile din ghetoul Carpaţi din Caracal.

Sursa: Inhabitat

Puteţi citi şi:

O fetiţă de 9 ani construieşte adăposturi pentru oamenii străzii şi cultivă hrană pentru ei

Liceenii din Seattle vor construi un sat mobil pentru oamenii străzii

Căsuţe pentru oamenii străzii

Panouri publicitare transformate în locuinţe pentru oamenii străzii

FOTO Arhitectură pentru oamenii străzii: adăposturi din materiale reciclate

Locuinţe mobile pentru oamenii străzii şi nomazii urbani 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger