În Franţa, oprirea alimentării cu apă a fost declarată neconstituţională

0

Curtea Constituţională a Franţei a decis, luna trecută, că dreptul constituţional la apă este valabil pentru orice cetăţean, inclusiv pentru cei care nu îşi mai pot permite să plătească taxele impuse de companiile distribuitoare. Decizia înseamnă că nicio companie nu mai poate opri alimentarea cu apă a cetăţenilor, nici măcar a celor rău-platnici.

 

 

Potrivit InvestmentWatchBlog, Curtea Constituţională a validat interzicerea opririi alimentării cu apă, introdusă în legislaţia franceză în anul 2013, dar contestată de distribuitorul de apă Saur. Acesta a ridicat problema constituţionalităţii legii, după ce a fost dat în judecată pentru oprirea alimentării cu apă, de către unul dintre clienţii săi. Obiecţiile ridicate de către compania distribuitoare franceză au fost respinse de Curte.

Astfel, rămâne în vigoare legea din aprilie 2013, care interzice unui distribuitor de apă să oprească alimentarea unei reşedinţe, chiar dacă factura la apă nu a mai fost plătită. Aceeaşi lege reglementează şi problema “perioadei de iarnă” pentru electricitate şi gaz, în sensul beneficiului consumatorilor, indiferent de venitul acestora. Pachetul de legi a fost creat cu menirea de a proteja consumatorii în faţa companiilor distribuitoare.

 

Surse, foto, mai multe detalii: InvestmentWatchBlog, TA

 

Puteţi citi şi:

“Nu mai mâncaţi Nutella, ca să salvaţi pădurile”, spune ministrul francez al Mediului

Consilierul care a convins Franţa să lupte cu risipa de mâncare: “Nimic nu e imposibil, dacă ai convingere”

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger