În Finlanda, tot mai multe companii îşi plătesc angajaţii să facă sport

0

Mai mulţi angajatori finlandezi au început să îşi plătească personalul ca să meargă la sală ori să facă orice fel de sport, pentru a avea un stil de viaţă sănătos. Motivaţia acestei practici este că, dacă angajaţii sunt sănătoşi, atunci şi performanţa lor la locul de muncă va creşte.

 

 

Plata angajaţilor se face, de regulă, sub formă de “vouchere” la săli de sport, dar şi prin bani gheaţă, adăugaţi cecului de salariu. Angajaţii sunt încurajaţi să participe şi la diverse evenimente sportive comunitare sau competiţii sportive, nu doar să meargă la sală ori să se dea pe bicicletă în parc.

Markku Janback, reprezentant al firmei Pekkaniska (producătoare de poduri rulante), susţine că stimularea angajaţilor în acest fel îi încurajează să ducă un stil de viaţă sănătos, care să le asigure o “bună funcţionare” până la vârsta pensionării, dar că, totodată, ajută la crearea unei atmosfere mai bune şi mai relaxate la locul de muncă, în fiecare zi. În cazul companiei Pekkaniska, spre exemplu, angajaţii merg să alerge împreună chiar în timpul programului de lucru, iar unii dintre ei au ajuns la performanţa de a participa la maratoane, unde cheltuielile de participare sunt plătite de companie.

Programe de acest fel, care răsplătesc activitatea fizică a angajaţilor, pot fi benefice companiilor în mai multe feluri: noii angajaţi văd că firma este interesată de starea de bine a personalului, iar patronii se bucură de angajaţi mai productivi, consideră Ahti Romo, care derulează un program de încurajare a companiilor înspre promovarea sportului. Unele companii, precum Pekkaniska, oferă bonusuri şi pentru renunţarea la fumat sau la alte obiceiuri mai puţin sănătoase, cu efect negativ asupra stilului de viaţă. În final, însă, indiferent de tipul de bonus, alegerea dacă intră sau nu în program rămâne a fiecărui angajat în parte.

 

Sursa: IceNews

 

Puteţi citi şi:

În Finlanda, maşinile vor deveni inutile

Ţările scandinave sunt cel mai bine pregătite să facă faţă schimbărilor climatice

Finlanda a aprobat căsătoriile între persoane de acelaşi sex


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger