În Finlanda, mașinile vor deveni inutile

2

Capitala finlandeză a anunțat planuri de a transforma rețeaua de transport public într-un sistem de “transport la cerere” până în 2025, un sistem care ar face ca mașinile personale să devină inutile.

 

7863111656_89e4371650_z

 

Călătorii vor avea la dispoziție o aplicație pe telefon cu mai multe opțiuni ieftine, flexibile și coordonate de deplasare. Ei vor specifica punctul de plecare și destinația și poate câteva preferințe, iar aplicația va planifica traseul și va funcționa ca platformă universală de plată.

Aplicația va “gândi” cel mai scurt traseu cu cele mai la îndemână mijloace, de la autobuze la biciclete de închiriat sau feriboturi. Imaginați-vă o aplicație pentru trasee prin oraș fuzionând cu o aplicație pentru taxi, una pentru biciclete de închiriat, toate cu o modalitate de plată unică și în sistem de transport public.

Planul a început să fie deja pus în aplicare prin implementarea unui serviciu numit Kutsuplus prin care călătorii pot specifica locul de unde vor să fie luați de autobuz printr-o aplicație de smartphone. Cererile sunt puse la comun, iar aplicația calculează ruta cea mai bună pentru toată lumea.

Sursa: The Guardian

 

Puteți citi și:

VIDEO Cât îi ia unei persoane în scaun rulant să traverseze intersecția de la Universitate

Țara care a inventat automobilul excelează la capitolul “car sharing”

Bike sharing gratuit. Se poate?


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger