În curînd, micro-tehnologia ar putea înlocui o parte din doctori și medicamente

1

Roboții microscopici ar putea să detecteze și să și prevină boli, eliminînd necesitatea testelor multiple și a planurilor de tratament. Sună science fiction dar unul dintre cei mai buni specialiști în nanotehnologie din lume spune că mai avem 4-5 ani pînă atunci.

 

În viitorul apropiat, spune Shree Singh, director al Center for NanoBiotechnology Research din Alabama, vom avea nanomașinării care vor vindeca boala înainte să apară. În principiu, orice diagnostic și orice fel de prevenție se poate face prin nanobiotehnologie.

Singh a făcut această declarație recent la un summit al oamenilor de știință. Echipa sa a lucrat în domeniul antibacterian și concluziile sînt că în curînd vor apărea tehnologii microscopice care vor ataca virușii înainte ca aceștia să ne îmbolnăvească. Testele și diagnosticele făcute prin această tehnologie vor fi valabile pentru aproape toate bolile, va fi nevoie de o singură mostră pentru analize și rezultatele vor apărea în 10 minute.

Tratamentele vor avea mai puține efecte secundare. În cazul cancerului, de exemplu, nanotehnologie va fi programată să omoare numai celulele cu probleme, lăsîndu-le intacte pe cele sănătoase.

Mai multe despre această revoluție tehnologică aici.


Un comentariu

  1. ca orice remediu artificial, isi va arata in timp si ,,coltii,, , mai ales ca umbla la structuri profunde si subtile in acelasi timp. asa cum a fost si cu boomul antibioticelor, de exemplu. Corpul omenesc este supus si bolilor si imbatranirii. face parte din viata. mai bine am invata sa traim armonios cu aspectele astea care reprezinta ciclul firesc al naturii umane, decat sa cautam paliative ,universale,.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger