În curînd, apartamentele noastre ne vor trimite mesaje pe Twitter

1

Internetul obiectelor e noua inovație în comunicare. În curînd, vom primi mesaje de la obiectele din casă – cuptorul ne va anunța cînd e gata puiul, mașina de spălat ne va semnala cînd și-a terminat programul și chiar plantele ne vor aminti că am uitat să le udăm.

Deocamdată, există o singură astfel de casă în lume și îi aparține lui Tom Coates din San Francisco. Aproape fiecare element din gospodăria sa are un senzor. Ficusului din living îi e monitorizat permanent gradul de umiditate – cînd ceva nu e în regulă, ficusul îi trimite lui Coates un mesaj wireless pe Twitter. Uneori, protectorii tehnologici ai casei iau singuri decizii. Coates primește mesaje de genul: Am aprins luminile la parter, se făcuse cam întuneric. Sau: Cineva a intrat în casă.

Coates spune că pînă acum, Internetul nu avea un contact cu mediul iar acest tip nou de interacțiune ne va ușura viața și mai ales ne va pune într-o relație mai personală cu locuințele noastre. Coates spune că deja a început să-și perceapă casa ca pe o ființă vie. Aplicațiile acestui tip de tehnologie sînt teoretic infinite, întrebarea e: nu sîntem deja copleșiți de mailuri și mesaje, am vrea oare să primim și altele, de la plantele din casă sau de la mașina de spălat?

 


Un comentariu

  1. Am vazut ceva de genul asta in filmul Parental Guidance. E ca si cum te-ai uita la meteo sa vezi ca in acel moment ploua, cand ai putea sa observi asta privind pe geam.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger