În curând, puteți participa la primul semi-maraton nocturn din România

0

Mai puţin de o lună ne desparte de Iorgovanu Night Run, primul semi-maraton nocturn desfăşurat pe traseu montan din România. Pe 18 august echipa Clubului Alpin Valea Jiului te aşteaptă la competiţia cu poate cel mai ridicat nivel de adrenalină desfăşurată până acum în România: Iorgovanu Night Run.

“Totul a plecat de la o mână de prieteni, în timp ne-am transformat într-un club montan şi momentan ceea ce facem e să împărţim experienţele şi ideile noastre cu toată lumea. La fel s-a întâmplat şi cu Oslea Hike and Ride Challenge unde totul a plecat de la turele de freeride, la fel se întâmplă momentan şi cu Iorgovanu Night Run, totul pornind de la turele de noapte în Retezat. Chiar dacă ideile sunt îndrăzneţe şi poate uneori par chiar nebuneşti înainte să pornim cu o astfel de competiţie cerem consultanta din partea salvamontului, visam traseul ziua pentru că noaptea stăm mai mult pe el, practic nu lăsăm nici un detaliu la voia întâmplării. Important e că ne place ceea ce facem, punem suflet în toate activităţile acestea şi se vede”, spune Laurenţiu Petreanu, vice-preșendinte al Clubului Alpin din Valea Jiului.

 

 

Punctul cel mai înalt al traseului competiţiei se afla pe vârful Iorgovanu (2014 m), munte în a cărui peşteri, spune legenda, trăia demult un balaur înfricoşător. Acesta o răpeşte într-o bună zi pe Ana sora cea mică a viteazului Iorgovanu iar drept pedeapsă eroul legendei, îl omoară şi îi cără leşul pe crestele munţilor, urma putând fi văzută până şi azi de cei care bat aceste cărări.
Pe 18 august vino şi tu să participi la o competiţie inedită pe meleaguri de legendă: Iorgovanu Night Run.

Mai multe informații găsiți pe site-ul oficial al maratonului și pe pagina de Facebook a evenimentului.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger