În curând, ne vom încărca telefoanele mergând pe jos

0

Un grup de cercetători lucrează la un prototip de pantofi care transformă mersul pe jos într-o sursă de energie, numai bună pentru încărcarea gadget-urilor mobile pe care le purtăm zi de zi cu noi.

Conceptul noilor pantofi se bazează pe un mecanism cu microfluide, adică mii de micropicături care se mişcă printr-o peliculă foarte subţire, dezvoltată prin procedee nanotehnologice. Mişcarea picăturilor este apoi convertită în energie electrică. “Folosirea normală a curentului ar presupune cuplarea acestui mecanism cu o mică baterie reîncărcabilă, similară celor folosite la telefoanelor mobile. Aceasta va acumula energia generată în timpul mersului, pe care o vom putea folosi ori de câte ori vom avea nevoie,” explică Tom Krupenkin, cercetător în inginerie la Universitatea din Wisconsin-Madison.

Potenţialii clienţi pentru aceşti noi pantofi ar fi, după părerea producătorilor, foarte numeroşi: de la personalul militar, care nu va mai fi nevoit să se care peste tot cu bateriile din dotare, până la locuitorii ţărilor aflate în curs de dezvoltare, unde electricitatea este o chestiune problematică. Utilizatorii n-ar trebui decât să-şi conecteze aparatele printr-un port USB din pantofi, scăpând astfel de fire şi încărcătoare.

 

Foto şi sursa: MSNBC

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger