În cuplurile care fumează marijuana, violenţa domestică este mult mai scăzută

0

Un nou studiu publicat de Universitatea dn Buffalo susţine că în rândul cuplurilor căsătorite care fumează marijuana, numărul cazurilor de violenţă domestică este semnificativ mai mic decât în cuplurile care nu fumează. Autorii cercetării au studiat 634 de cupluri de-a lungul a nouă ani de căsnicie, începând cu 1996. Cercetătorii susţin că această concluzie îşi menţine validitatea şi după analiza altor variabile, cum ar fi factorii demografici, problemele comportamentale şi consumul de alcool.

 

dec46684f2dd846b79eaeecddc2f6f0c_vice_670

 

Cele peste 600 de cupluri studiate au primit regulat chestionare legate de o serie de probleme, printre care şi chestiuni referitoare la consumul de alcool şi droguri, dar şi la acte de agresiune fizică îndreptate spre partener(ă). Acesta este primul studiu temeinic şi de proporţii dedicat corelaţiei dintre consumul de cannabis şi violenţa domestică.

Cercetătorii spun însă că, deşi această descoperire este predictivă, în sensul în care se poate constata o legătură între consumul de marijuana şi probabilitatea incidentelor violente în spaţiul domestic, între cele două comportamente nu există o legătură cauzală. “Marijuana poate spori sentimentele pozitive, ceea ce poate reduce posibilitatea unui conflict sau a unei agresiuni,” arată studiul. Cu alte cuvinte, dacă cei care fumează sunt, dacă nu mai fericiţi, măcar mai detensionaţi, ei eu un risc mai mic de a se angaja în acte de violenţă domestică. Potrivit unei alte versiuni, “consumatorii cronici de marijuana manifestă reacţii emoţionale tocite faţă de stimuli ameninţători, ceea ce ar putea conduce, de asemenea, la probabilitatea mai scăzută de comportament agresiv.

În următoarea etapă, autorii cercetării vor să aducă la zi acest studiu şi să analizeze alte dimensiuni ale consumului de marijuana, cum ar fi abuzul, dependenţa şi abstinenţa, precum şi efectul acestora asupra interacţiunilor dintre membrii cuplurilor.

Sursa: Washington Post 

Foto: Vice.com

Puteţi citi şi:

Marijuana “toceşte” răspunsul creierului la plăcere şi recompensă

Anumiţi compuşi din marijuana omoară celulele canceroase

Cum pot încetini canabinoizii îmbătrânirea creierului


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger