În ciuda implicării scăzute, sondajele arată că românilor le pasă de mediu

0

Marea majoritate a românilor (91%) consideră protecția mediului un domeniu (deosebit de) important din punct de vedere personal, iar 60% dintre ei văd poluarea aerului ca una dintre principalele probleme cu care se confruntă din acest punct de vedere. 82% dintre români consideră că pot juca personal un rol în protejarea mediului și că problemele de mediu au un efect direct asupra vieții cotidiene.

 

4370352638_1237b3f906_z

 

De asemenea, aproximativ 58% din populație se consideră destul de bine informată în ceea ce privește problemele de mediu, iar 43% apreciază că introducerea unor amenzi serioase pentru cei care fac infracțiuni de mediu este una din modalitățile cele mai eficiente de soluționare a acestora. Nu în ultimul rând, în jur de 80% dintre români cred că UE ar trebui să aibă posibilitatea de a verifica că legislația în domeniu este aplicată în mod corect în România și că ar trebui alocate mai multe fonduri UE pentru activități favorabile protecției mediului înconjurător.

Datele de mai sus fac parte dintr-un sondaj Eurobarometru pe tema atitudinii cetățenilor europeni în ceea ce privește protecția mediului. În întreaga UE, majoritatea covârșitoare a celor 28 000 de cetățeni care au participat la sondaj, mai precis 95% dintre aceștia, au afirmat că protecția mediului este importantă pentru ei, personal, un număr mare dintre ei considerând că se poate face mai mult.

Marea majoritate a respondenților împărtășesc punctul de vedere conform căruia utilizarea eficientă a resurselor naturale (79%) și protecția mediului (74%) pot stimula creșterea economică. În timp ce 80% dintre respondenți consideră că economia are un impact asupra calității vieții lor, 75% dintre aceștia consideră că mediul are un impact similar, iar 77% dintre cetățenii UE intervievați sunt de părere că problemele de mediu au un impact direct asupra vieții lor de zi cu zi. Printre preocupările lor, ponderea cea mai importantă o dețin poluarea, în primul rând a aerului (56%) și a apelor (50%), generarea de deșeuri și epuizarea resurselor naturale.

Puteți citi și:

VIDEO Paradisul de plastic: cum ajunge gunoiul nostru în ocean

Bucureștenii se revoltă împotriva primăriei care “modernizează” spațiile verzi prin defrișare


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger