În ce părți ale corpului simțim fericirea și depresia

0

Mai mulți ingineri bio-medicali de la Aalto University au făcut un studiu pe 700 de voluntari din Finlanda, Suedia și Taiwan, cu scopul de a corela anumite emoții cu răspunsul organismului.

 

emotion-heatmap-body-atlas-1

 

Participanții au fost expuși la mai multe filme, imagini și povești pentru a declanșa diverse emoții și li s-a cerut să indice pe imaginea corpului lor afișat pe ecran unde localizează o creștere sau o descreștere a activității.

Rezultatele arată că fericirea și depresia s-au dovedit, deloc surprinzător, cele mai contrastante stări emoționale. Dragostea intensifică cel mai mult activitatea în organism, iar depresia o scade cel mai mult.

Emoțiile care declanșează cea mai scăzută activitate în zona capului sunt tristețea și depresia. Dragostea, furia, fericirea și mândria activează brațele, iar zona pieptului este activată de aproape toate emoțiile, mai puțin de starea neutră și de depresie. Mai sus, puteți urmări hărți ale senzațiilor corporale asociate diferitelor emoții experimentate de participanții la studiu: furie, teamă, dezgust, fericire, tristețe, uimire, stare neutră, anxietate. dragoste, depresie, dispreț, mândrie, ruține și invidie.

 

Sursa: boredpanda

 

Citiți și:

Cei care nu beau alcool, mai predispuși la moarte prematură

Cât costă o despărțire


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger