În California, uscarea rufelor la soare este reglementată prin lege

1

Guvernatorul statului american California, Jerry Brown, a semnat o lege, intitulată AB 1448, care permite locatarilor apartamentelor să îşi usuce hainele în aer liber, la fereastră, fără teama că ar putea primi o amendă, dacă respectă anumite condiţii.

Legea AB 1448 s-a bazat pe o lege anterioară, care a permis proprietarilor de apartamente sau rezidenţilor să desfăşoare activităţi agricole în scop personal (să îşi cultive hrană în spaţiul în care locuiesc). Actul a fost introdus şi susţinut de Patty Lopez, care mărturiseşte că îşi aminteşte, de când era copil, cum părinţii ei şi vecinii uscau mereu hainele afară, la soare, pe sfori ori sârme întinse la ferestre sau balcoane. “Acum putem contribui fiecare, puţin, la un mediu mai sănătos, economisind electricitate prin uscarea hainelor la soare”, spune femeia. Nu este pentru prima oară când în California se încearcă legalizarea uscarea hainelor la soare, dar măsurile luate până acum nu se extindeau asupra apartamentelor, parcurilor de rulote sau asociaţiilor de proprietari.

Practic, sub vechile reglementări, numai proprietarii unei locuinţe îşi puteau usca hainele afară, în vreme ce chiriaşii puteau întâmpina probleme: spre exemplu, dacă asociaţia de proprietari vedea în sforile întinse pentru uscatul rufelor un semn de “sărăcie” sau de “dezordine”. AB 1448  stabileşte destul de clar ce presupune uscarea hainelor la soare, ce se încadrează în termenul “frânghie pentru întinsul rufelor” şi ce părţi de clădire nu pot fi folosite pentru întinsul rufelor. Totodată, obligă chiriaşii unei locuinţe să ceară permisiunea proprietarului pentru a instala o frânghie pentru uscat rufele.

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: Grist


Un comentariu

  1. Şi eu care credeam că nebunii şi proştii locuiesc în România. Mi-am schimbat opinia la 180 de grade. Deci corporaţiile americane dirijează traiul acolo la ei. Şi eu care mă gândeam să vizitez america. M-am hotărât. Dacă vreau să văd retarzi şi sclavi proşti, Merg prin ţara mea. Ca să-şi vândă ăia maşinile de spălat rufe cu uscător, sau uscătoarele de rufe, au dat lege care să te oblige să cumperi aşa ceva. Bă eşti prost?! Bă eşti nebun?! Ştii ce zic?! Chiar şi-aşa!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger