În Boston, închirierea bicicletei poate fi prescrisă de către medici

0

Programele publice de închiriere de biciclete şi-au făcut apariţia, cu succes, în multe oraşe americane. Deşi populare, ele nu reuşesc, totuşi, să atragă şi populaţia cu venituri mai scăzute ori să se dezvolte în comunităţi mai sărace, scrie FastCoexist. Costurile cotizării la un astfel de program (club) par să fie sursa acestui fapt.

 

 

Oraşul Boston, însă, a găsit o modalitate mai „agresivă” de a se asigura că toată lumea, indiferent de statutul social sau de venit, are posibilitatea de a se da cu bicicleta şi de a socializa în acest fel cu restul cicliştilor pasionaţi sau amatori. Cotizaţia anuală în programul Hubway este de 85 de dolari, dar municipalitatea oferă o reducere de 80 de dolari celor care sunt „asistaţi public” – adică, dacă veniturile unei familii sunt reduse, cotizaţia este de numai 5 dolari. În acest sens, din luna martie, medicii din Boston pot prescrie, celor care se încadrează în categoria veniturilor considerate scăzute, să se înscrie în programul de închiriere de biciclete.

„Încercăm să ajungem la cât mai mulţi oameni, în feluri diferite, pentru că toată lumea pare să fie interesată de programele de închiriere de biciclete”, consideră Nicole Freedman, director al programului de biciclete din Boston. În plus, spune ea, coordonarea acestui program prin intermediul centrelor medicale nu s-a dovedit deloc a fi o încurcătură birocratică, ba chiar dimpotrivă. Drept urmare, medicii din cadrul Boston Medical Center pot prescrie înscrierea în programul de închiriere de biciclete contra unei cotizaţii de 5 dolari pacienţilor cu venituri reduse. „Lipsa bicicletelor, a echipamentului (casca, mai exact) şi a banilor pentru cotizaţie sunt principalele motive pentru care oamenii nu intră în program. Acum rezolvăm toate aceste probleme”, a explicat Cassie Ryan, doctorand, voluntar în program. Cei care primesc „reţeta” de la medic, cu care să se înscrie în program, primesc, gratuit, şi echipamentul de protecţie (casca).

 

Sursa şi mai multe detalii: FastCoexist

Foto: Denmark.dk

 

Puteţi citi şi:

Madridul lansează primul său program de închiriere de biciclete electrice

VIDEO Evoluţia bicicletei, în 60 de secunde

Bicicleta perfectă pentru mers pe nisip sau pe zăpadă

Cu bicicleta, din România în Indonezia. Călătoria artistică a Alinei

O melodie creată doar din sunetele unei biciclete

Cu bicicleta pe Mont Blanc

VIDEO Casca invizibilă de bicicletă

VIDEO Cum te mişti în oraşul bicicletelor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger