În barurile gălăgioase se bea mai mult

0

Dacă vi s-a părut vreodată că proprietarii de baruri care ridică volumul muzicii pînă la insuportabil sunt fraieri, pentru că pierd clienți, aflați că de fapt voi sunteți fraierii. Un studiu apărut în revista Alcoholism: Clinical&Experimental Research confirmă viclenia crîșmarilor. Cercetătorii au observat, în trei seri de sîmbătă consecutive, activitatea din două baruri franceze.

Sonorul a fost manipulat pentru a observa diferențele de comportament ale consumatorilor, de la un minim de 72 de decibeli la 88 de decibeli (cam cît o mașină de tuns iarba, auzită de foarte aproape). Cu cît creștea volumul muzicii, cu atît mai multe beri erau vîndute. Cînd acesta scădea, clienții trăgeau mai mult de băuturi. Diferența era vizibilă și efectul s-a repetat în toate serile.

Nu există încă o explicație clară pentru acest fenomen, o ipoteză ar fi că lipsa conversației sau comunicarea deficitară îi face pe oameni să compenseze bînd, o alta ar fi că sunetele puternice ne fac mai agitați și asta ne împinge spre alcool.
Oricare ar fi explicația, se poate trage o concluzie practică: dacă vrei să ieși în oraș și să bei mai puțin, mergi într-un loc mai liniștit.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger