În Australia s-a deschis o clinică pentru tratarea mahmurelii

0

“Hangover Clinic” nu este o continuare a trilogiei “Marea mahmureală”, ci o clinică reală, care promite leacul pentru mahmureală (indiferent cât de cruntă este) cu ajutorul unui “tratament revoluţionar” ce constă într-o intervenţie intravenoasă cu un cocteil de soluţie salină şi medicamente împotriva durerii de cap şi împotriva senzaţiei de greaţă, plus vitaminele B şi C, antioxidanţi şi oxigen.

Tratamentul costă între 140 şi 200 de dolari, în funcţie de timpul pe care “pacientul” trebuie să îl petreacă legat la perfuzie (între 30 şi 45 de minute), iar aceasta depinde de cât de gravă este mahmureala. “Uneori sărim calul şi bem prea mult. Dar în cel puţin 30 de minute noi vă dăm jos de pe canapea simţindu-vă revigoraţi şi gata să vă începeţi ziua în cea mai bună formă”, promite site-ul clinicii australiene.

Clinica oferă trei tipuri de tratament: “Jump Start”, pachetul de bază, care costă 140 de dolari şi include un litru de hidratare intravenoasă vitaminizată (iar medicaţia împotriva durerii de cap şi a senzaţiei de greaţă este la alegerea pacientului); “Energise”, la preţul de 165 de dolari, care adaugă şi oxigenul în tratamentul intravenos şi “Resurrection”, pentru cazurile cu adevărat disperate, la preţul de 200 de dolari, care vine şi cu antioxidanţii în ajutor, pe lângă restul substanţelor.

Pe lângă aceste servicii, clinica promite şi tratamente pentru dureri de cap sau stări similare mahmurelii care nu au legătură cu alcoolul – spre exemplu, reacţia la schimbarea fusului orar după o călătorie cu avionul, gripă, răceală sau oboseală generalizată. Pachetele de tratament pot fi rezervate online, există şi carduri de cadouri – altfel spus, tacâm complet. Fondatorul clinicii, Max Petro, a lucrat mulţi ani ca instructor de schi şi spune că ideea i-a venit după ce a aflat cum membrii patrulelor de pe pârtii erau mereu apţi de muncă dimineaţa, după nopţi prelungite cu beţii zdravene.

Secretul lor se pare că stătea în tratamentul intravenos cu lfuide, oxigen şi antinevralgice. “Tratamentul acesta este folosit de multă vreme în medicină pentru personalul militar, pentru sportivi, pentru vedete de televiziune. Acum, pentru prima oară în Sydney, toată lumea poate avea acces la acest tratament miraculos”, sună oferta de pe site-ul clinicii. Reprezentanţii acesteia susţin că până acum au primit reacţii foarte bune din partea publicului, inclusiv cu întrebări de genul “unde aţi fost până acum?”.

Însă autorităţile şi experţii în medicină sunt sceptici: unii cercetători spun că mahmureala s-ar putea să nu fie cauzată de deshidratare, ci de un compus toxic care este produs de corp când metabolizează alcoolul. În aceste condiţii, ei pun la îndoială eficienţa tratamentelor oferite de clinică. Pe de altă parte, unii politicieni sunt îngrijoraţi că promisiunile clinicii ar putea încuraja consumul iresponsabil de alcool.

Din acest motiv, clinica va fi monitorizată de către autorităţi. Tratamente de acest fel împotriva mahmurelii sunt oferite şi în alte părţi ale lumii – spre exemplu, prin clinica mobilă “Hangover Heaven” – un autobuz din Las Vegas care opreşte la toate marile hoteluri din oraş pentru a trata efectele băutului în neştire.

Surse şi foto: Oddity Central, Sydney Morning Herald3News


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger